Nylands Gård i Malmköping, Sörmland

Kengála frá Fjalli IS1995257640

Välkommen till Nylands Gård!

Den dagliga verksamheten på Nylands gård är nu mera inriktad på humansidan. Jag jobbar som livscoach och har hästarna som bisyssla.

På Nylands Gård har vi fött upp Islandshästar och Welsh Mountain mellan 2008 -2017. För tillfället har vi kvar 3 egna Islandsston som ridhästar. Mellan 1993 - 2007 födde vi upp Arabiska Fullblod och ponnyer under stuterinamnet "Runnbäcken". Men 2007 såldes alla Arabhästar och vi flyttade till Malmköping i Flens kommun. Vår nya gård heter Nylands Gård och ligger i ett område i Malmköping som heter Soläng. Men vår adress är förvirrande nog Sparreholm, men det är för att brevlådan ligger på andra sidan bygränsen jämfört med huset. Flens kommun ligger i hjärtat av Södermanland och är en vacker plats med ett kulligt landskap format av istiden och har många vackra ekar. Än så länge är det ett vackert kulturlandskap, men nya vägar och byggen av ny industri, tillsammans med omfattande skogsavverkningar hotar denna fina plats!

Vår gård ligger på några kullar, har  7 hektar mark med en lösdrift och några boxar med engelska halvdörrar. Våra hästar går alla på lösdrift och de flesta ha fri tillgång till hösilage producerat på granngårdarna Snösvad och Åkersnäs. Vår egen gård är en avstyckning från Snösvad som en gång var en stor gård för ranchdrift av kor. Men nu satsar man i stället på åkerbruk och några kor finns inte kvar.

Stuterinamnet för Nylandsgård har prefixet "NY" för Welsh Mountain ponnyerna och suffixet "Nyland" för islandshästarna. Första islandsfölet på gården föddes sommaren 2012.
Hej!
Prova att göra en egen webbsida precis som jag.
Det är enkelt och du kan prova helt gratis.
ANNONS