NYLANDS GÅRD

NY Summer Wine är såld!

NY Summer Wine är såld till Emilia Larsson i Brålanda 10 september 2011. Hon kommer att åka till sin nya ägare i december!

Nya bilder på Summer Wine tagna 25 september 2011 finns i hennes FOTOALBUM och i GALLERIET.

Foto: Helen Sipinen

Summer Wine, Ville Vallo & Natalie Avelon

De som önskar kan njuta av låten "Summer Wine" i videon nedan!

">

Giovannis Resultat Hölö 3 september

Ja resultatet var inte mycket att hurra för efter all tid och energi vi lagt ned på att matcha Giovanni inför utställningen. Men det är väl en övningssak att få honom att slappna av och visa lika bra rörelser på utställning som han gör på träningarna - och typ får man ju tycka vad man vill om! Men här kommer resultatet i alla fall!

Domare: Gunn Johansson
Omdöme:

Ordinär, välutvecklad. Lång välformad hals, välliggande bog, välmarkerad manke, ett bra kors. Från sidan välbenad, breda skenor, något tåvid vänster fram, bredspårig bak. Kort men energisk skritt. Markbunden trav, mer bogfrihet önskas.
78877 = 37 poäng, Silver och 2.a placering

Fler foton på Giovanni: Giovannis Bilder & Galleri

Molstabergs Giovanni, Åkerby Gård, Hölö 3 september

Hem från semester!

Vi kom hem från Gotland i går! Mina syskon och min snälla Granne Mary har hjälpt till att passa hästar och katter och blommor medans vi har varit borta.

Direkt när vi kom hem gick jag och minstingen ut i hagen för att klappa hästarna. Jag tog med kameran och tog några bilder och i dag har jag ägnat dagen åt att ladda upp bilder på datorn och redigerat hemsidan.

Jag har uppdaterat sidan med Welsh Mountains så att Lolita III också finns med; Dahlia har fått ett nytt fotoalbum; Great Joy har fått ett nytt fotoalbum; Lolita III har fått egna sidor med stam och bilder; Summer Wine har fått nya bilder; Hilin Gem har fått en sida med bilder ; Viva har fått en till sida med bilder; Nya bilder på hästar till salu; Nya bilder i galleriet.

Tack för att du kikade in!

Hilin Gem's sida är uppdaterad med stam och bilder på hennes förmödrar och fäder.

Lolita III RWM 459

Vi har fått ett nytt avelssto, LOLITA III född 1993. Hon är ett AB-premierat diplomsto efter Rondeels Careaway RWM 25 u. Azanja. Mödernet går tillbaka på Twyford Actress RWM 193, som är ett av stamstona på Molstabergs Stuteri.

Lolita III kom till oss 2011-07-27

Molstabergs Sullivan Lic.nr 36-0121

Molstabergs Sullivan är för Per Aschans räkning såld till Kerstin Hansen 25 juli. Kersin ska använda Sullivan som avelshingst och ridponny. Han kommer åka till sin nya ägare efter betäckningssäsongens slut! Grattis till en mycket lovande hingst!

Camilla Olsson tog några fina bilder på Sullivan på utställningen vid Salsta 9 juli, här är en av dem! Se fler av Camillas bilder och andra bilder från utställningen här; Sullivans Bilder

Foto: Camilla Olsson

NY Mustang Sally är såld!

NY Mustang Sally e. Chili Peppar u. Pegasus Dahlia of Rex är såld till Camilla Mårtensson 10 juli. Grattis till en underbar ponny!


NY Mustang Sally f-2010 Foto: Helen Sipinen

Mustang Sally med Chris Norman

För de som vill finns en möjlighet att njuta av låten "Mustang Sally" och samtidigt se Jean-François Pignon träna sina vackra hästar i videon nedan;

">

Utställning Salsta 9 juli

Sullivan hade en bra dag och visade sig lika fint som han brukar göra hemma! Hans fina långa skritt hade han dock inte tid med i dag för det fanns så mycket brudar överallt så han hade ganska bråttom faktiskt! Sen frös han fast i en underlig position när domarna skulle kolla om han var snygg framifrån och från sidan, men de kunde visst se det de skulle i alla fall.

Domare: Anna Jutestrand-Tollbom
Omdöme:

God rastyp, vackert huvud. Något små ganascher. Välliggande bog, välmarkerad manke. Välbenad från sidan, tät fram. Energisk, lite spänd skritt. Taktmässig, luftig trav. Silver, 1.a plac.

Utställningen gav mersmak så det kanske bli fler redan i år för grabbarna!

Sullivan, Salsta 9 juli 2011 Foto: Helen Sipinen

Utställning Salsta 9 juli

Giovanni var först ut i hingstklassen, men hade inte sovit så gott under natten. Han är van att gå med gamla Bamse i hagen natt som dag, men nu skulle han plötsligt sova i box och gnäggade hela natten. Dessutom så var det så mycket att titta på att Giovanni helt enkelt inte hade tid att trava!

Domare: Anna Jutestrand-Tollbom
Omdöme:

God rastyp, små ganacher, välansatt hals, grund i bålen, ngt omusklad baktill. Välbenad i från sidan. Lite oengagerad skritt, svårbedömd trav. Brons 2.a plac.

Nästa gång travar han kanske också, då går det nog bättre! Eller vad tror ni?

Giovanni, Salsta 9 juli 2011 Foto: Helen Sipinen

NY Summer Wine

2011-06-19 föddes en ny stjärna på Nylands Gård! NY SUMMER WINE e. Molstabergs Sullivan u. Pegasus Dahlia of Rex.

Ett underbart gulbrunt stoföl är fött! Hon har fått det bästa från båda föräldrar. Hon är helt korrekt i kroppen, har mycket typ, stora, stora ögon och vackra lätta, luftiga rörelser som halvsystern Mustang Sally! NY Summer Wine är en tuff brud som inte är rädd av sig och som alltid är nyfiken och med i matchen! Mest umgås hon med vår Ölandshäst Viva, när hon inte hänger med mamma Dahlia förstås!

En ny sommarsol är född - NY Summer Wine! Foto: Helen Sipinen

Hilin Gem

Vi har gått och blivit med Welsh! Vi köpte Hilin Gem från Kallareds Stuteri. Hon har blivit klassvinnare med Guld båda gångerna hon visats, senast i Mantorp 24 oktober 2010 då hon blev BIR med 89888 = 41 poäng.

Hilin Gem är en väldigt personlig häst. Hon gillar, precis som vår Ölandshäst Viva, att kånka runt på saker och undersöka allt och alla som kommer in i hagen. Hon måste ha blivit väl behandlad under sitt korta liv för att utveckla så här mycket självförtroende och tillit!

Tack Mia Andersson för att vi fick köpa Gem!

Foto: Mia Andersson