Nylands Gård i Malmköping, Sörmland

Välkommen till Nylands Gård!

På Nylands Gård har vi fött upp Welsh Mountain och korsningsföl fram till 2017 under prefixet "NY" och från 2012 och framåt föder vi upp islandshästar under gårdsnamnet "Nyland". För tillfället har vi 3 Islandsston i avel.

Mellan 1993 - 2007 födde vi upp Arabiska Fullblod och ponnyer under stuterinamnet "Runnbäcken". Men 2007 såldes alla Arabhästar och vi flyttade till Malmköping i Flens kommun.

Vår nya gård heter Nylands Gård och ligger i ett område i Malmköping som heter Soläng. Men vår adress är förvirrande nog Sparreholm, men det är för att brevlådan ligger på andra sidan bygderänsen jämfört med huset. Flens kommun ligger i hjärtat av Södermanland och är en vacker plats med ett kulligt landskap format av istiden och har många vackra ekar. 

Vår gård ligger på några kullar, har  7 hektar mark med en lösdrift och några boxar med engelska halvdörrar. Våra hästar går alla på lösdrift och de flesta ha fri tillgång till hösilage producerat på granngårdarna. Vår egen gård är en avstyckning från Snösvad som en gång var en stor gård för ranchdrift av kor.

Stuterinamnet för Nylandsgård har prefixet "NY" för ponnyerna och suffixet "Nyland" för islandshästarna. Första islandsfölet på gården föddes sommaren 2012.