Nylands Gårds Islandshästar

Thompson, eller Tinkerbell Tom som jag kallar honom för att han är så himla liten och söt :)

Ny häst på gården!

21. aug, 2013

Thompson

Hero, Eva och Dahlia är sålda till nya hem. Dahlia var ju min sons egna häst som jag har lånat till avel, men nu är hon såld och Lukas har gått upp till C-ponny. Tanken var egentligen att Eva skulle vara Lukas nya häst i och med att de fungerade så bra ihop i ridningen. Men Eva gav di till alla gårdens föl varför vi fick sälja Hero hastigt och lustigt, men sedan började även årets nya föl att dia henne, förutom hennes eget fjolårsföl. Så därför köpte jag Kengala som sällskap till Eva så hon skulle kunna skiljas från flocken, men de kom inte alls överens. Så med klumpen i halsen blev Eva såld för en symbolisk summa till Madkullens islandshästar och vi fick börja söka efter en ny lämplig häst till Lukas. Och nu har vi alltså hittat Thompson, en Irish Cob valack född 2006 som importerats från Irland och som bara är strax över 130 cm hög. Lukas har ridit honom varje dag sedan vi hämtade honom i söndags och hästen har skött sig jättebra. Så jag hoppas att Lukas snart ska förlåta mig för att jag sålde Eva.

Jarl fra Granbakken 2013-06-08

Kengala lämnad till Jarl fra Granbakken

8. jun, 2013

I dag körde jag den långa turen ned till Uddevalla för att få Kengala betäckt med vackra Jarl fra Granbakken. Färden tur och retur tog 14 långa timmar och jag lovade mig själv att aldrig åka så långt för att betäcka igen. Vi får väl se hur länge jag klarar av att hålla det löftet... Kengala fann sig väl till rätta och betedde sig mer som en bossig hingst en vad den godhjärtade Jarl gjorde som tog väl emot henne i flocken. Vilken pärla, jag vill verkligen att det blir ett föl mellan de här två. Det kan inte bli annat än bra!

Ypsilon frá Holtsmúla 2013-06-07

Dröfn till Ysilon frá Holtsmúla

7. jun, 2013

Dröfn har åkt till Ypsilon i Enköping för att förhoppningsvis få ett vackert föl med denna hårfagra och kraftfulla islandshingst 2014.

Kengala och en vacker isabell hos Gunilla i Uppsala.

Kengala har kommit till sitt nya hem

7. jun, 2013

I dag var jag och mina döttrar och hämtade Kengala i Uppsala samtidigt som vi lämnade Dröfn och fölisen hos Ypsilon. Men redan i morgon ska Kengala vidare ner till Jarl från Granbakka för att förhoppningsvis leverera ett vackert Jarlföl nästa år!

Pegasus Dahlia of Rex & Dröfn från Stora Ålö

2. jun, 2013

Lite nya bilder på Dahlia hittar ni på hennes bildsida.

Dahlia är till salu!

DRÖFN HAR FÖLAT

6. maj, 2013

På måndagmorgonen fick Dröfn ett rödblackt hingstföl som vi tycker väldigt mycket om!

VIVA ÄR SÅLD

5. maj, 2013

29. mar, 2013

Viva är såld

Viva såldes till Gotland 2013-05-05

Viva ska banta

Viva fick flytta till egen hage i går för hon börjar bli lite väl rund av att ha fri tillgång på hösilage. Snart är det sommarbete och tills dess får hon gärna gå ner några kilo. Hon blir lite uttråkad att vara själv, men som tur har hon mänskligt sällskap. Sen behöver hon vänja sig med att vara mer självständig, hon är ju vuxen nu Viva! Fyller 7 år i sommar!

Nej gå inte...